سوال آتش سوزی
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

1- آیا امکان خریداری بیمه نامه فقط برای پوشش زلزله وجود دارد؟

از آنجائیکه پوشش زلزله جزء خطرات اضافی در بیمه نامه های آتش سوزی محسوب می گردد ، لذا به تفکیک از خطرات اصلی قابل ارائه نمی باشد.

 

2- خطرهای اصلی در بیمه های آتش سوزی شامل چه پوشش هایی می باشد؟

آتش سوزی(به شرطی که همراه با شعله بوده و توسعه و گسترش یابد) ، صاعقه مستقیم ، انفجار

 

3- چنانچه محلی دارای بیمه نامه آتش سوزی باشد و بعد از حادثه به دلیل سهولت دسترسی به محل ، از مورد بیمه سرقت صورت پذیرد ، این خسارت در تعهد بیمه گر می باشد؟

خیر ، سرقت پس از حادثه از شمول تعهدات بیمه گر خارج بوده و فقط آندسته از خساراتی که در اثر وقوع خطرات تحت پوشش بیمه نامه ایجاد می گردد ، قابل جبران است.

 

4- در صورتیکه نشانی محل مورد بیمه تغییر یابد ، آیا خسارات وارد به محل جدید در تعهدات بیمه گر می باشد؟

در صورتیکه تغییر نشانی به بیمه گر اطلاع رسانی گردیده و الحاقیه مربوطه نیز صادر شده باشد ، تعهدات بیمه نامه نسبت به محل قبلی به نشانی جدید منتقل شده و خسارات احتمالی با درنظر گرفتن خطرات تحت پوشش و تعهدات بیمه نامه قابل جبران است. در صورتی که بیمه گر از تغییر نشانی محل مورد بیمه بی اطلاع باشد هیچگونه خسارتی در تعهد وی نمی باشد.

 

5- در صورتیکه بیمه گذار اموال مورد بیمه را بیش از قیمت واقعی بیمه نموده باشد ، در صورت بروز خسارت تعهد بیمه گر بر چه اساسی می باشد؟

5-1- چنانچه ثابت شود بیمه گذار به قصد تقلب اموال را بیش از قیمت واقعی بیمه نموده ، قرارداد بیمه باطل ، حق بیمه های دریافتی توسط بیمه گر غیر قابل برگشت بوده و هیچ گونه خسارتی نیز قابل پرداخت نمی باشد. همچنین بیمه گر می تواند حق بیمه های مانده تا انتهای قرارداد را از بیمه گذار مطالبه نماید.

5-2- چنانچه بیمه گذار سهواً اموال را بیش از قیمت واقعی بیمه نموده باشد ، حداکثر تعهد بیمه گر از قیمت واقعی اموال در روز حادثه (پس از کسر استهلاک ، بازیافت و سایر کسورات قانونی) تجاوز نخواهد کرد.


6- چنانچه برای محلی نزد سایر بیمه گران بیمه نامه آتش سوزی خریداری شده باشد ، می توان همان محل را نزد بیمه کوثر نیز بیمه نمود؟

از آنجائیکه براساس اصل غرامت بیمه نباید برای بیمه گذار سودآور بوده و ایشان را در وضعیت بهتری نسبت به قبل از حادثه قراردهد ، لذا بیمه مضاعف (بیمه نمودن یک محل مشخص در برابر خطرات معین نزد دو یا چند شرکت بیمه) امکان پذیر نمی باشد.

 

7- آیا امکان صدور بیمه نامه آتش سوزی برای مدت کمتر یا بیشتر از یکسال نیز وجود دارد؟

 بله- در بیمه نامه های با مدت کمتر از یکسال حق بیمه با در نظر گرفتن تعرفه کوتاه مدت محاسبه می گردد نه به صورت روز شمار و در بیمه نامه های با مدت بیش از یکسال حق بیمه به صورت روزشمار محاسبه و دریافت میگردد.

 

8- بخشی از خسارت وارده به بیمه گذار را هزینه تخلیه ضایعات تشکیل می دهد. تکلیف این خسارت چیست؟

در صورت درخواست بیمه گذار ، پوشش هزینه پاکسازی و برداشت ضایعات تا سقف سرمایه معینی که در بیمه نامه درج می گردد ، قابل ارائه می باشد.

 

 9- چنانچه افتادن آتش سیگار یا کبریت باعث سوختگی فرش یا موکت گردد ، به فرض اینکه این اقلام جزء موارد بیمه باشند ، آیا این خسارت در تعهد بیمه نامه آتش سوزی می باشد؟

خیر. منظور از آتش سوزی ، آتشی است که از یک منبع حرارتی کنترل ناپذیر سرچشمه گرفته و یا منبع حرارتی کنترل شده ای را ترک نماید . همچنین لازم است همراه با شعله بوده و با نیروی حرارتی خود توسعه و گسترش یابد.

 

10- چنانچه خسارت وارد به اموال مورد بیمه در نتیجه تقصیر اشخاص دیگری باشد ، آیا بیمه گر خسارت وارده را جبران می نماید؟

در این صورت بیمه گر خسارت را به بیمه گذار پرداخت می نماید ، لکن كليه حقوق بيمه گذار عليه اشخاص ثالث به لحاظ تقصير يا مسئوليت اشخاص مذكور در ايجاد حادثه تا ميزان خسارت پرداخت شده توسط بیمه گر به شخص اخیر منتقل می گردد.

شرکاء ، کارکنان ، همسر و بستگان نسبی یا سببی درجه اول بیمه گذار از لحاظ اجرای مقررات این ماده شخص ثالث تلقی نمی گردند ، مگر آنکه خسارت ناشی از عمد آنان باشد.

 

11- در مکان هایی مانند انبارها که میزان موجودی ثابت نبوده و دائم در حال تغییر است ، چگونه می توان این تغییرات سرمایه را پوشش داد؟

برای مکان هایی از این قبیل می توان موجودی ها را براساس شرایط اظهارنامه ای (شناور) بیمه نمود. در این صورت بیمه گذار در پایان هر ماه میزان موجودی ماه قبل را کتباً به بیمه گر اعلام می نماید. در صورت افزایش سرمایه ، الحاقیه اضافی صادر و حق بیمه مربوطه نیز از بیمه گذار دریافت می گردد. ولی در صورت کاهش سرمایه موجودی ، اظهارنامه در پرونده بایگانی شده و در پایان دوره معدل گیری شده و طبق ضوابط عمل می گردد.

 

12- آیا خسارت وارد به موتورها و ماشین های برقی که به علت اتصالات و اثرات ناشی از جریان برق باشد ، تحت پوشش بیمه نامه آتش سوزی قرار می گیرد؟

 براساس ماده 32 شرایط عمومی بیمه نامه های آتش سوزی خسارت وارده به موتورها و ماشين هاي برقي در نتيجه اتفاقات زير كه در داخل موتورها و ماشین های مزبور بوقوع بپیوندد ، به هر علت تحت پوشش بیمه نامه آتش سوزی نمی باشد :

اتصالات و اثرات ناشي از جريان برق پاره شده هادي ، جرقه زدن ، امواج برقي ناشي از اين اتفاقات ، بار زياد و يا عدم كفايت عايق بندي . لكن خساراتي كه در نتيجه اتفاقات مذكور در ساير قسمت هاي مورد بيمه بروز نمايد ، تحت پوشش خواهد بود .

 

13- چنانچه در صورت وقوع خسارت ، بیمه گذار به منظور جلوگیری از توسعه خسارت هزینه هایی را متقبل گردد ، چگونه می توان این هزینه ها را پوشش داد؟

براساس ماده 11 شرایط عمومی بیمه نامه های آتش سوزی هزینه هایی که به منظور جلوگیری از توسعه خسارت صورت می پذیرد ، از محل بیمه نامه آتش سوزی قابل جبران می باشد. ولی در هر صورت ، مجموع خسارت پرداختی به بیمه گذار از کل سرمایه تحت پوشش     بیمه نامه بیشتر نخواهد بود.

 

14- اگر در طول مدت اعتبار بیمه نامه آتش سوزی تغییراتی نظیر افزایش یا کاهش سرمایه ایجاد گردد ، چه اقدامی می بایست صورت گیرد؟

بیمه گذار موظف است هرگونه تغییرات طی دوره را کتباً به بیمه گر اعلام نماید. بیمه گر پس از دریافت نامه بیمه گذار با صدور الحاقیه تغییرات مورد نظر را در بیمه نامه مربوطه لحاظ می نماید.

 

15- اگر بیمه گذار در موعد مقرر حق بیمه بیمه نامه را پرداخت ننماید ، آیا در صورت وقوع خسارت ، بیمه گر خسارت وارده را جبران خواهد نمود؟

چنانچه نحوه پرداخت حق بیمه به صورت نقدی بوده و بیمه گذار هیچ مبلغی را پرداخت نکرده باشد ، بیمه گر در خصوص جبران خسارت هیچگونه تعهدی نخواهد داشت. لکن اگر نحوه پرداخت حق بیمه اقساطی بوده و برخی از اقساط در زمان خود پرداخت نشده باشند ، بیمه گر خسارت وارده را پس از اعمال قاعده نسبی حق بیمه جبران می نماید. یعنی به همان نسبتی که بیمه گذار حق بیمه کمتری پرداخت نموده خسارت کمتری را نیز دریافت می نماید.

 

16- آیا بیمه گذار با این تفکر که "در صورت وقوع خسارت امکان از بین رفتن کل اموال وجود ندارد" ، می تواند اموال مورد بیمه را کمتر از قیمت واقعی آنها بیمه نماید؟

خیر. در اینصورت چنانچه خسارتی به وقوع بپیوندد بیمه گر می تواند از پرداخت کامل خسارت خودداری نموده و براساس ماده 10 قانون بیمه ، پس از اعمال قاعده نسبی سرمایه خسارت وارده را محاسبه و پرداخت نماید. (به همان نسبتی که بیمه گذار اموال را کمتر از قیمت واقعی آنها بیمه نموده ، بیمه گر نیز خسارت وارده را کمتر محاسبه و پرداخت می نماید)

 

17- آیا مکان ابطال بیمه نامه طی مدت اعتبار بیمه نامه وجود دارد؟

امکان ابطال بیمه نامه وجود ندارد. ولی در صورت درخواست بیمه گذار امکان فسخ بیمه نامه از تاریخ درخواست وی وجود دارد. در این صورت حق بیمه مدت سپری شده از شروع بیمه نامه تا زمان درخواست فسخ ، براساس تعرفه کوتاه مدت محاسبه و از کل حق بیمه کسر و مابقی حق بیمه به بیمه گذار عودت می گردد.

 

18- چه فرقی بین ابطال و فسخ بیمه نامه وجود دارد؟

ابطال یعنی بلااثر شدن اعتبار بیمه نامه از تاریخ شروع و برگشت کل حق بیمه ولی فسخ یعنی بلااثر شدن اعتبار بیمه نامه از تاریخ درخواست بیمه گذار و برگشت حق بیمه از تاریخ فوق تا انقضای بیمه نامه براساس محاسبات تعرفه کوتاه مدت.

 

19- در صورتیکه سند محلی به نام دو نفر باشد ، آیا در صورت بروز خسارت احتمالی ، هر دو می توانند از تعهدات بیمه نامه استفاده نمایند یا خیر؟ 

 مورد فوق می بایست در زمان صدور بیمه نامه به بیمه گر اعلام گردد تا نام و میزان سهم آنان از اموال مورد بیمه در بیمه نامه صادره مشخص شود. در اینصورت در صورت بروز خسارت به نسبت سهم هر کدام ، مبلغ خسارت محاسبه و در وجه ایشان پرداخت می گردد.


20- فرانشیز خسارات قابل تامین از محل بیمه نامه های آتش سوزی چقدر می باشد؟

فرانشیز درصدی از هر خسارت است که بعهده بیمه گذار بوده و از مبلغ خسارت قابل پرداخت کسر می گردد.

در صورتیکه علت حادثه یکی از خطرات آتش سوزی ، صاعقه ، انفجار باشد مبلغی بعنوان فرانشیز از خسارت کسر نمی گردد مگر در مواردی که بیمه گر در شرایط خصوصی بیمه نامه صادره صراحتاً به آن اشاره نموده باشد. ولی چنانچه حادثه در نتیجه وقوع یکی از خطرات اضافی باشد ، 10% مبلغ هر خسارت بعنوان فرانشیز از خسارت قابل پرداخت کسر می شود.

 

21- منظور از بازیافت و استهلاک چیست؟

بازیافت: آن قسمت از موجودی کالا یا ماشین آلات و لوازم که از حادثه سالم مانده و یا قابل استفاده در جاهای دیگری می باشد را کالای قابل بازیافت می گوییم که ارزش آن توسط کارشناس خسارت ارزیابی شده و از مبلغ خسارت قابل پرداخت کسر می گردد.

استهلاک: اموال و اشیاء براثر کارکرد و استفاده از آنها به مرور زمان کهنه گشته و کیفیت اولیه خود را از دست می دهند. معمولاً هر شیء دارای عمر مفیدی می باشد . کارشناس ارزیاب خسارت میبایست با توجه به نوع کاربری و میزان استفاده و بسته به درصد کهنگی اموال نسبت به تعیین استهلاک اقدام نماید . کلیه کالاها و اموال مصرفی اعم از ساختمان ، ماشین آلات ، اثاثیه و لوازم مصرفی مشمول استهلاک می باشند . فلسفه وجودی استهلاک در بیمه اموال اصل غرامتی بودن آن می باشد ، بدین معنی که بیمه گذار نباید در وضعیت بهتری نسبت به قبل از حادثه قرار بگیرد.

 

 22- بیمه گر در خصوص خسارات وارد به ساختمان ، چگونه مبلغ خسارت را محاسبه و پرداخت می نماید؟

در خسارات مربوط به ساختمان هزینه بازسازی بنا (گچ کاری ، رنگ کاری ، سیم کشی و ...) ملاک محاسبات بیمه گر را تشکیل می دهد ضمن اینکه استهلاک نیز از مبلغ محاسبه شده کسر می گردد. بنابراین بیمه گذار نیز در زمان صدور بیمه نامه میبایست فقط هزینه ساخت بنا (هزینه ساخت هر مترمربع*مساحت کل بنا با احتساب مشاعات و ...) را بعنوان سرمایه مورد بیمه اعلام نماید نه قیمت کل بنا با احتساب ارزش زمین و موقعیت محلی یا تجاری آن .




:: موضوعات مرتبط: پاسخ سوالت شما , ,
:: بازدید از این مطلب : 736
ن : روستایی
ت : 11 / 3 / 1395
.
مطالب مرتبط با این پست

موضوعات
دسته بندی محصولات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی